Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 25-36 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Voedingssupplementen

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen, je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord. Hun aanbod is de voorbije jaren enorm toegenomen en ze dienen voor tal van doeleinden: sommige supplementen bevorderen het herstel of dragen bij tot een betere conditie, andere worden gebruikt ter verlichting van plasproblemen, gewrichtspijnen of een prikkelbare darm … 

Brandwonden

Brandwonden

In de zomer zijn de helft van de brandwonden te wijten aan de barbecue of brandende houtskool en dit voornamelijk bij kinderen. Wat zijn de goede reflexen om brandwonden te verlichten en te verzorgen ?

Bruiner worden zonder de zon

Bruiner worden zonder de zon

Heb je graag een gebruinde huid? Er zijn andere mogelijkheden dan urenlang in de zon liggen. Maar hoe krijg je een gezond en natuurlijk bruin kleurtje, tijdens de zomer en winter? Lees hier onze do's en don'ts!

Last van rode ogen?

Last van rode ogen?

Conjunctivitis, ook bekend als oogbindvliesontsteking of ‘rood oog’, is een infectie of zwelling van het slijmvlies dat het oogwit en de binnenkant van de oogleden bekleedt. Bij irritatie zwellen de bloedvaten op en raken ze ontstoken. Dit geeft het oog een rode kleur die vaak op conjunctivitis wijst.

Mijn

Mijn 'sun' strategie

Een zonnige teint is de “must have” van het lenteseizoen en boost de moraal ! Niets beter dan de zon om met een stralende “sterren”teint rond te lopen, probeer alleen niet te overdrijven !

Seizoensdepressie

Seizoensdepressie

Wanneer de herfst eraan komt met zijn verkorte, donkere en regenachtige dagen, krijgt ons gemoed het wat harder te verduren. Om het moreel op te krikken bestaan er oplossingen. Ga gerust eens kijken in de apotheek.

Darmkanker

Darmkanker

In Wallonië ondergaat slechts één persoon op de tien, die ouder is dan 50 jaar, een systematisch onderzoek naar dikkedarmkanker, in Vlaanderen zijn dit 5 personen op 10. Nochthans treft deze ziekte 9000 Belgen per jaar en sterven er jaarlijks zo'n 3000 Belgen aan de gevolgen van deze kanker.

Lijnzaad: niet alleen goed voor vogels

Lijnzaad: niet alleen goed voor vogels

Lijnwat? Lijnzaad! Een bruin zaadje afkomstig van de vlasplant dat je zo kan eten. Er wordt ook olie van gemaakt om mee te koken of je salade af te werken. Het is lekker, makkelijk in de keuken toe te passen en erg gezond voor je lichaam. We lijsten de voordelen even voor je op. 

Wat is de ziekte van Lyme?

Wat is de ziekte van Lyme?

De ziekte van Lyme is een infectieziekte, veroorzaakt door de Borrelia-bacterie. Je kan de ziekte krijgen door een beet van een geïnfecteerde teek.

Waarom handen wassen tot minder ziektes leidt

Waarom handen wassen tot minder ziektes leidt

De meeste ziektes veroorzaakt door bacteriën of virussen worden verspreid via de handen. Deze besmettelijke ziektes tonen het belang aan van goed gewassen handen. Je komt in contact met bacteriën en virussen via deurknoppen, toiletten, winkelwagens en in vele andere situaties. Hoe en wanneer moet je jouw handen wassen? Lees in dit artikel wat jij kan doen om ziektes te voorkomen.

CoronAlert: reeds mee dan 1.000.000 keer gedownload!

CoronAlert: reeds mee dan 1.000.000 keer gedownload!

CoronAlert, de app die bedoeld is om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, is sinds zijn opstart een succes. Het Nationaal Crisiscentrum is hierover verheugd en doet nogmaals een oproep aan iedereen om de app te downloaden.

Pagina's