Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 61-72 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Wat is een blaasontsteking?

Wat is een blaasontsteking?

Een ontsteking van de blaas, ook wel cystitis genoemd, is meestal het gevolg van een infectie met de E. Colibacterie. De bacteriën komen de urinebuis binnen en verplaatsen zich dan naar de blaas. Eenmaal in de blaas hechten de bacteriën zich aan de wand van de blaas en vermenigvuldigen zich. Dit leidt tot ontsteking van het blaasweefsel.

Wat is de ziekte van Alzheimer?

Wat is de ziekte van Alzheimer?

De ziekte van Alzheimer is een aandoening van de hersenen. Het is de meest voorkomende vorm van dementie, wat een algemene term is voor geheugenverlies. Bij alzheimerpatiënten beschadigt een teveel aan bepaalde eiwitten de hersenen. Daardoor ontstaan problemen die voornamelijk beginnen met geheugenverlies.

Zelfbruiners

Zelfbruiners

Om dat mooie carameltintje te behouden zijn de zelfbruiners in spray-versie, crème of olie een oplossing voor elke huid ! Wij geven je alvast enkele tips.

Angst

Angst

Angst is een normale reactie van het lichaam, wanneer je blootgesteld wordt aan een gevaarlijke situatie. Sommige personen zijn voortdurend of overdreven bang. De angst verstoort hun leven. Je kan hier spreken van een angststoornis.

5 tips voor een goede nachtrust

5 tips voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is enorm belangrijk voor je gezondheid. Helaas is dit niet voor iedereen even gemakkelijk. Heb jij last van slaapproblemen? Gelukkig zijn er enkele eenvoudige tips om je nachtrust te verbeteren!

Wat is bedplassen bij kinderen?

Wat is bedplassen bij kinderen?

Bedplassen, of “nocturnale enuresis”, verwijst naar het onvrijwillige urineverlies bij een kind tijdens de slaap, en dit op een leeftijd waarbij het kind in feite droog zou moeten zijn.

Volg jij de Nutri-Score?

Volg jij de Nutri-Score?

De Nutri-Score is een logo voor levensmiddelen. Deze score helpt consumenten om op een evenwichtige manier boodschappen te doen. De Nutri-Score bestaat uit vijf niveaus, gaande van A (groen) tot E (rood). Hou jij rekening met deze score bij jouw aankopen? Wij leggen je uit hoe deze score wordt toegekend aan producten, en waarom er ook kritiek is op de Nutri-Score.

Borstkanker: laat je screenen! 

Borstkanker: laat je screenen! 

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij Belgische vrouwen. Dagelijks worden 29 vrouwen gediagnosticeerd met borstkanker. Als het in een vroeg stadium wordt ontdekt, is de overlevingskans na vijf jaar 99%. 

Wanneer is kinkhoestvaccinatie aanbevolen?

Wanneer is kinkhoestvaccinatie aanbevolen?

Kinkhoest is een erg besmettelijke aandoening van de bovenste luchtwegen. Ze wordt veroorzaakt door de bacterie Bordetella Pertussis. Bij het hoesten en niezen verspreidt deze bacterie zich vooral via kleine vochtdruppeltjes doorheen de lucht. Zowel volwassenen, jongeren als baby's kunnen kinkhoest krijgen. Volwassen patiënten vertonen vaak geen tot weinig symptomen in vergelijking met zuigelingen en kinderen.

Immuniteit

Immuniteit

De beste verdediging tegen griep, keelonsteking,…is ze te voorkomen. Om je immuunsysteem te boosten zijn er enkele natuurlijke oplossingen.

Wat is hooikoorts?

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een allergische aandoening in de vorm van een overgevoelige reactie van het afweersysteem op bepaalde stoffen. Symptomen beginnen meestal na blootstelling aan een doorgaans onschadelijke stof of prikkel (allergeen).

5 voordelen van Ashwagandha

5 voordelen van Ashwagandha

Ashwagandha, ook bekend als Indiase ginseng, is een kruid dat steeds populairder wordt. Het wordt in India al 3000 jaar gebruikt als medicijn. Ashwagandha heeft een adaptogene werking bij verschillende gezondheidsproblemen.

Pagina's