Liever een bad of douche?

Liever een bad of douche?

Neem jij ook graag een warm bad na een lange, slopende en kille dag? Je bent niet de enige! Voor velen is dit het ultieme moment om de beslommeringen achter zich te laten. Anderen verkiezen daarentegen een verkwikkende douche. Maar wat is het best voor je huid, een bad of douche? 


Risico van in bad gaan voor je huid


Hoewel een bad nemen heerlijk aanvoelt aan de huid en stress kan doen verdwijnen, is het schadelijk voor je huid. Er ligt een natuurlijke vetlaag op je huid die voor bescherming zorgt. De combinatie van warm water en zeep kan deze natuurlijke bescherming aantasten, waardoor je huid meer vocht verliest en uitdroogt. . 


Bovendien kan lang baden aandoeningen zoals eczeem verergeren. Als je last hebt van een rode huid, is het beter om te douchen in plaats van in bad te gaan, en dit liefst zo kort mogelijk.


Huidverzorging bij het baden


Hoe langer je in warm water ligt te badderen, hoe meer je huid op de proef wordt gesteld. Het is dus gezonder voor je huid dat je een douche neemt in plaats van een bad. Wil je toch graag eens een bad nemen? Er zijn verschillende opties om je huid te beschermen tegen de nadelige effecten van het baden.


Voeg olie toe aan het water in je bad


De uitdroging van je huid door het baden kan je gelukkig tegengaan door badolie aan het water toe te voegen. Je vindt specifieke verzorgende oliën bij jouw apotheek. 


Vochtinbrengende crème


Scrubben staat al lang bekend als een essentiële methode om droge huid te verzorgen. Hiermee verwijder je dode huidcellen en reinig je de poriën. Dit zorgt voor betere hydratatie van de huid. Belangrijk is om na het scrubben een vochtinbrengende crème aan te brengen. Door regelmatig te scrubben en hydraterende crème aan te brengen, bescherm je jouw huid bij het nemen van een bad.


Vermijd heet water


Als je een heet bad neemt, verliest je huid meer vocht dan bij lauwe of koude baden. Logisch dus dat minder heet water gebruiken, beter is voor je huid. Bovendien zijn daar nog specifieke gezondheidsvoordelen aan verbonden. Zo zal je na het baden minder loom of vermoeid zijn, wat jouw alertheid verbetert.


Of je nu de voorkeur geeft aan een bad of douche, het belangrijkste blijft om je huid zo kort mogelijk bloot te stellen aan warm water. Beperk de sessies tot ongeveer 10 minuten, of zelfs minder. Bovendien is een goede vochtinbrengende crème dé grote redder voor jouw huid!